Bacacı’nın yol sonu ciro hedefi, 800 milyon lira

Samsun'un Terme ilçesinde faaliyet gösteren ve kabuklu fındık alım satımıyla tanınan Bacacı Fındık, yeni fındık sezonuna iddialı bir giriş yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 28.08.2023

 Bacacı’nın yol sonu ciro hedefi, 800 milyon lira

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Okan Bacacı, yapılan 1 milyon dolarlık yatırım ile fabrikalarını teknolojik olarak güncellediklerini belirterek yıl sonu ciro hedefini 800 milyon olarak duyurdu.

Bacacı, fındık sektöründe kaliteyi ve üretim süreçlerinde verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını ifade ederek,yeni teknolojik yenilikler arasında metal detektörleri, fındık seçme makineleri ve kavurma üniteleri gibi çeşitli alanları güncellediklerini belirtti.

Firma, yeni dönemde yıllık ortalama 3 bin ton fındık kavurma kapasitesine sahip makineleri devreye alarak ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca, 3 bin ton fındık unu ve 3 bin ton kıyılmış fındık üretimi ile müşterilere daha fazla seçenek sunarak talepleri karşılamayı planlıyor.Bacacı, yaptığı açıklamada, "Gelecek sezon daha yüksek verim elde etmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle fabrikalarımızı en son teknolojik yeniliklerle donatarak operasyonel süreçlerimizi optimize etmeye çalışıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin kalitesini ve rekabetçiliğini artırmayı önemsiyoruz" şeklinde konuştu.Terme'deki fındık kırma tesislerinin bölge ekonomisine 100 kişilik istihdam sağladığına dikkat çeken Bacacı, işledikleri fındığın %60'ını Terme'deki üreticilerden temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, firma olarak yıl sonu cirolarını 800 milyon TL olarak hedeflediklerini açıkladı.

 

Fındık Sektöründe Zorluklar ve Vergi Engeli

 

 Bacacı aynı zamanda sektörün karşılaştığı zorluklara da değindi. Hava koşulları, hastalıklar ve böcekler gibi etkenlerin fındık üretimini etkileyebildiğini söyleyen Bacacı, ayrıca, Avrupa Birliği'nin doğal ürünlere uyguladığı yüksek vergilerin sektörün rekabet gücünü zayıflattığına dikkat çekerek, vergi engelinin aşılması için çözüm arayışının önemli olduğunu belirtti.

 

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar