Şimal Tekstil yatırımlarını sürdürüyor, Sırada Ordu var

İstanbul merkezli Seza Grup, Giresun’da gerçekleştirdiği konfeksiyon yatırımının ardından şimdi de Ordu’da yeni üretim tesisi için hazırlık yapıyor

info@karadenizekonomi.com / 1.05.2023

Şimal Tekstil yatırımlarını sürdürüyor, Sırada Ordu var

İstanbul merkezli Seza Grup, bünyesinde yer alan 2019 kuruluşlu Seza Motorlu Araçlar ve 2017 kuruluşlu Seza Kumaşçılık ve 2019 Seza Konfeksiyon ile yurt içinde ve yurt dışında sektörün öncü şirketleri arasında yer alıyor.

Şirket, 2022 yılında da Giresun'daki Şimal Konfeksiyon’u faaliyete geçirdi. Şirketin esas omurgasını oluşturan ve ihracatta da oldukça iyi seviyede olan Grup şirketi, değişik markalardan Almanya, İspanya, Fransa İngiltere, Katar, Kanada, Dubai, Bangladeş, Mısır’a direkt ihracat yapıyor.

Grup şirketi bünyesinde toplam 210’a yakın kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Şimal Tekstil Genel Müdürü Zafer Alan, yakın dönemde Giresun’da Şimal Tekstil’e kurulacak ilave nakış ve baskı departmanları ile toplam sayıyı 250’ye çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Tüm aşamalarda üretimi kendilerinin yaptığını ve bunun da büyük avantajı olduğunu belirten Alan, ürünü iplik halinden satışa hazır hale getiren altyapıyı kurduklarını söyledi.

 

“15 milyon liralık yatırım yaptık, 7 milyon TL’ de ek yatırım planlıyoruz”

Aile şirketi olarak yollarına devam ettiklerini dile getiren Alan, Ordu’da yeni bir yatırım için alan arayışı içinde olduklarını belirterek, “Ordu’da kuracağımız yeni tesisle, üretim miktarımızı daha da artırmayı planlıyoruz. İlk yatırımımız İstanbul'daydı. Sonra Giresun'a geldik ama Giresun'daki kapasite az olduğu için üçüncü yatırımı da Ordu'yu düşünüyoruz. Buradaki çalışacak arkadaş sayımız belli. Ordu, bu anlamda biraz daha çalıştığımız firmaların talep edeceği bir şehir. Nüfus ve tekstil altyapısı olarak Giresun'dan biraz daha ileride. Giresun, teşvik bölgesinde olmasından kaynaklı tercihimiz oldu. Şu ana kadar yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yaptık, 7 milyon TL’ de ek yatırım planlıyoruz” dedi.

“Yakın dönemde zor bir süreç hepimizi bekliyor”

Seza Grup’un yıllık 8 milyon Euro’luk cirosunu Şimal Konfeksiyonun ilave istihdamıyla 15 Milyon Euro’ya çıkartmayı hedeflediklerini ifade eden Alan, “Ordu’daki yeni yatırımımızla hedefimiz 20 Milyon Euro. Yatırımlarımızın tamamını öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz. Finansmana erişim konusunda şirket olarak sorun yaşamasak da piyasada genel anlamda bir sorun var. Bu da şüphesiz her kesimi etkiliyor. Tekstil sektöründe yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam ediliyor. Asgari ücrette yaşanan artışlar ve enerji maliyetlerindeki girdi artışı sektörü olumsuz etkiliyor. EYT’nin yarattığı maliyet de büyük oranda şirketlerin üzerinde kaldı. İşverene yüklenen maliyetler nedeniyle sadece bir ay içinde yaklaşık 300 bin kişi işten çıkarıldı. İhracatın daha hızlı toparlanabilmesi için kurun 27-28 TL’lere yükselmesi gerekiyor. KGF ile 300 milyar TL’lik piyasaya dağıtılan karşılığı olmayan para var. Bu para; bir süre sonra karşımıza yine enflasyon olarak çıkacak ve ardından yine asgari ücret zammını konuşacağız. Sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun, yakın dönemde zor bir süreç hepimizi bekliyor” ifadelerine yer verdi.

 

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar