WYNDHAM GARDEN Çambaşı, kayak sezonunda kapılarını aralıyor

Karadeniz’de kış turizmi denilince akla gelen ilk merkezlerinden Çambaşı Yaylası, bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine de önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

WYNDHAM GARDEN Çambaşı, kayak sezonunda kapılarını aralıyor

80 oda 110 yatak kapasitesi ile beş yıldızlı hizmet sunacak WYNDHAM GARDEN Çambaşı, 2023 yılının kayak sezonunda misafirlerine kapılarını aralayacak. Ordu Kayak Kulübü Derneği ve Çambaşı Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “Geçtiğimiz günlerde yapılan ilave ile yatak kapasitesi 610’a, arazimiz de 43 dönümden yaklaşık 110 dönüme yükseltildi. Birçok aktivitenin ve marka mağazaların bulunacağı, misafirlerin keyif alacağı ortamlar hazırlıyoruz. 2023’ün kayak sezonuna faaliyete geçmeyi hedefliyor, bütün çalışmalarımızı buna göre hazırlıyoruz” diyor.

Otelin işletmesinin Çambaşı Yatırım AŞ tarafından yapılacağını dile getiren Şenocak, “WYNDHAM markası, dünyada 9 binin üzerinde oteli olan değişik müşteri kategorilerine hizmet veren güçlü bir zincir. WYNDHAM GARDEN’la dünyanın farklı ülkelerinden şehrimize, Çambaşı Yaylamıza kayak sever ve doğasever misafirlerimizi markanın da katkısı ile çekmeyi hedefliyoruz. Bu tür yatırımlarım daima önü açık. Yeni aktivitelerle, doğal gölümüzü turizme kazandırmak, atış poligon, ata binme, buz pateni gibi aktivitelerle büyümeye ve kapasite artırımına gitmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer veriyor.

İşletmenin ortaklık yapısı hakkında da bilgi veren Şenocak, “Ortaklık yapısı; Ordu’da ve diğer illerde sektörlerinin önde gelen, tamamı ile Ordulu iş insanlarından ve ORBEL’den oluşuyor. Güçlü bir yapısı bulunan ve tüm iş insanları ortaya çıkan eserden büyük keyif aldığı ortaklığımız, Ordu turizmine böyle bir hizmette bulunmanın hazzını yaşamaktadır” şeklinde konuşuyor.

‘’İkinci tesis için çalışmalara başladık’’

“Son yıllarda kar kalitesi ve süresi uzun olunca Çambaşı Kayak Tesisinde ve diğer otellerde belli dönemlerde yer bulunamıyor ve taleplere olumsuz cevap veriliyor. Yeni yatırımımız, bu talepleri kısmen de olsa karşılayacaktır” diyen Şenocak, “Çambaşı, yaz ve kış turizmine açık dünyanın ender yaylalarından biri. Yeni aktivitelerle, konferanslarla bölgemizi tüm alanlara açmak istiyoruz. Ayrıca, futbol takımlarını ağırlamak gibi projeler üzerinde de çalışıyoruz. Ayrıca, Göndeliç Tepesine ikinci bir tesis, telesiyej çalışması için Çambaşı Yatırım ve Kayak Derneğimizin talebi ile Kültür ve Turizm Bakanlığına, Valiliğimiz üzerinden talep gerçekleştirip Büyükşehir Belediye Başkanımızın da takibi ve desteği ile çalışmalara başladık. Göndeliç Tepesi, şu anki kayak tesisimizden yaklaşık 1.000 metre daha yukarıda olması nedeniyle kar kalitesi ve süresi daha uzun. Bu nedenle dünyanın her yerindeki kayak severlerin daha fazla ilgi odağı olacaktır” diye konuşuyor.

Şenocak, aile yatırımı olarak deniz kenarına butik bir otel yaptıklarını ve bu sayede Ordu’da yaz turizmine ve şehrin gelişimine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, “Otelimiz,  deniz ve doğa manzarası olanağı ile dinlenebileceğiniz bir ortam sunuyor. Butik ve küçük olduğu için gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor. Umuyoruz zamanla Ege ve Akdeniz bölgeleri gibi ilimizde de yeni oteller yapılıp turizmi karşılayacak oda sayısı ve konfor oluşacaktır” diyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar