Çambaşı Wyndham Garden Otel yatırımlarla büyüyor

Dünyanın en önemli otel zincirlerinden Wyndham’ı bölgeye kazandıran Çambaşı Yatırım A.Ş yatırımlarla bölgeyi cazibe merkezi yapmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.01.2023

Çambaşı Wyndham Garden Otel yatırımlarla büyüyor

Son yıllarda bölge turizmi için oldukça önemli bir konuma gelen Çambaşı, artan yatırımlarla dünyada sayılı kış turizm destinasyonlarından biri haline geliyor.

Dünyanın en önemli otel zincirlerinden Wyndham’ı bölgeye kazandıran Çambaşı Yatırım A.Ş yatırımlarla bölgeyi cazibe merkezi yapmaya devam ediyor. Çambaşı Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, yılbaşı kutlamalarında konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çambaşı'nda hayal edilebilecek şeyler bugünün şartlarında üst düzeyde yapılmış. Çok da keyif aldık hep birlikte. İnşallah, bunu daha da geliştireceğiz. Hem Ordu halkımıza hem de dünyaya buradan çok güzel şeyler yapabileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Tesisimiz de bir taraftan gelişmeye devam ediyor. 80 oda, 110 yatakla başlamıştık. Şu anda 350 yatağa kadar çıktık ve 49 yıl içerisinde 610 yatak kapasitesine kadar da ödemelerimizi yaptık. Ayrıca, 350 yatak taahhüdümüz var ve bunu 6 yıl içerisinde yapacağız. Alanımız 40 dönümdü civarındaydı şu an 110 dönüme çıktık. Yeni ihale ve tahsis onaylarımız şu anda bitti diyebiliriz. Doğal gaz için de çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bunlarla birlikte Çambaşı yolu da devreye girdiği zaman burası önce Ordu halkına daha sonra Karadeniz’e büyük şehirlere ve arkasından dünya standartlarında özel kayak merkezlerinden biri olacak.

ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Tesiste etkinliklerin devam ettiğini dile getiren Şenocak, “İki tesis bir arada çalışmaya başladığı zaman çok daha fazla aktivite olacak. Eylül ayında deneme açılışlarını başlatacağız. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çok özverili bir şekilde, hiçbir şeyden kaçınmadan en iyisini yapmaya çalıştık. Ortaklarımız, buranın keyfini almanın dışında, Ordu turizmine,  ekonomiye, istihdama katkı sağlamak adına özveriyle mücadele ediyor” diye konuştu.

TAMAMIYLA KURUMSAL BİR YAPI

Wyndham Garden’ın bölgede yer almasının önemli olduğunu dile getiren Şenocak, “Wyndham Garden, dünyada 9 binden fazla oteli olan Amerikan kökenli çok büyük bir grup. O markanın sadece isim hakkını aldık. Onların bize önerileriyle birlikte burada aktivitelerimizi ve otel işletmesindeki standartlarımızı oluşturuyoruz. Otelin işletmesini Çambaşı Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu ve ortaklar yapacak. Tamamıyla profesyonel bir yönetim. Şu anda da otelin yönetimi oluşmaya başladı. Burada tamamıyla kurumsal bir yapı olacak. Yani bizler de buraya müşteri gibi geleceğiz. Şu an 15 ortaklı bir yapımız var” diye konuştu.

YAZ-KIŞ TURİZM HAREKETLİLİĞİ YAŞANACAK

Çambaşı Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ökmen, bu sezon için yaklaşık 3 aylık bir sezonun daha kayak severleri beklendiğini dile getirerek, “Göndeliç Tepesinde de bir kayak merkezi oluştu. Orası 2800 metre rakımda. Buraya uluslararası tanınmış kayak dernekleri, sporcularını getirdiğimizde buranın tanıtımına da çok şey katacak. Onu da çalışmaları yapılıyor. Burası Göndeliç Tepesiyle bütünleştiği zaman hem kayak süresi uzun olacak hem kar kalitesi iyi olacak hem de burayı takviye edecek bir aktivite olacak. Ben tüm kayak severlere, Çambaşı'nı sevenlere şimdiden çok güzel şeyler olacağını müjdesini veriyoruz. İkinci kayak merkezi Erzurum’dan sonraki en yüksek rakımda yer alıyor. Böyle bir avantajı var. Hem de aktivitelerle yaz-kış turizm hareketliliği yaşanacak. Sadece kış turizmi olmayacak. Erciyes'te, Uludağ'da sadece kış turizmi, Ayder ve Uzungöl’de ise sadece yaz turizmi var. Biz Çambaşı’nda her iki turizm çeşitliliğini de sağlayacağız. Bu mükemmel kayak tesisi için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

2023, GÜZEL OLACAK

Çambaşı Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Alptekin, bu güzel yatırımın önemli güçlükleri olmasına rağmen elbirliği ile sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “2023, hepimiz için çok önemli bir sene olacak. Bunu başarabilip, gerçekleştirdiğimiz zaman daha keyifli olacağını düşünüyorum. Yaşanan tüm güçlüklere rağmen, ortaklarımızla beraber herhangi bir sorun yaşamadan, en iyi hizmeti sunmak adına çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar