52 ülkeden yatırımcılar, yeni enerji işbirlikleri için Antalya’ya geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 14. Energy is Futurel (EIF) Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, 52 ülkeden yatırımcıları ağırlamaya hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.10.2021

52 ülkeden yatırımcılar, yeni enerji işbirlikleri için Antalya’ya geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 14. Energy is Futurel (EIF) Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, 13 Ekim Çarşamba günü ziyaretçilere kapılarını açacak.

Antalya'da ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda, 400'den fazla stant ile yerli ve yabancı firmalar yer alacak.

Çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların tartışılacağı platformun oluşturulacağı fuar, 52 ülkeden yatırımcıyı ağırlayacak.

Global Enerji Derneği Başkanı ve Domino Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, Energy is Futurel (EIF) Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nı 14. kez organize ettiklerini söyledi. Elektrik, doğal gaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini doğru kanallarla kesiştirmek ve enerjide rehber olabilmek için ‘enerji yatırımcı ajansı’ görevi gördüklerini belirten Dilek, “Bu yıl yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payının artması için yatırımcıların daha cesur, daha öngörülü adımlar atacağını öngörüyoruz.” dedi.

Dilek; Avrupa, Asya, Afrika ve özellikle Orta Doğu'da 60'a yakın ülkede 600'den fazla üye kuruluş aracılığıyla EIF katılımcı ve delegeleri için ticari destek konusunda çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar