Yatırımlarında hız kesmiyor

Fındık sektöründe önemli yatırımlar yapan Öztürk Fındık bünyesine yeni kattıkları fabrika ile istihdam sayısını 250’ye çıkardı.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2019

 Yatırımlarında hız kesmiyor

2000 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde fındık alım satımı işlerine başlayan Öztürk Ticaret A.Ş 2015 yılında Öztürk Fındık adı altında fındık fabrikasını faaliyete geçirerek yaklaşık 150 kişiye istihdam sağladı. Cüneyt ve Ertaç Öztürk kardeşlerin sahibi olduğu Öztürk Ticaret, 2019 Ocak ayı itibarı ile Doğancan Fındık fabrikasını da bünyesine katarak istihdamını 250 kişiye çıkardı.

 

“Ticaretimizi artırmayı hedefliyoruz”

 

İlk olarak fındık alım satımı ile başladıkları bu yolda, inşaat sektörü, fındık fabrikası, kum çakıl kırma tesisi ve son olarak da Doğancan Fındık ile dünya çapında ticaretlerini artırarak devam ettireceklerinin belirten şirket ortağı ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi olan Cüneyt Öztürk, “2000 yılından bu yana kardeşim Ertaç Öztürk ile birlikte fındık sektöründe faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Alım satım ile başladığımız fındık sektöründe, 2015 yılında açtığımız fındık kırma fabrikamızla devam ederken, Ocak ayında Doğancan Fındık’ı da bünyemize katarak ticaret hayatımızı büyüterek sürdürmeye devam ediyoruz. Bünyemize yeni kattığımız fabrika ile beraber kırma işine ilave olarak, kavrulmuş, beyazlatılmış, kıyılmış iç fındık, fındık unu, dilinmiş fındık ve fındık ezmesi üretimi ile kaliteli bir şekilde hizmet veriyoruz” dedi.

 

“Yaptığımız ticari hamleler bölge ekonomimize katkı sağlıyor”

 

Fındığa değer vermekten gurur duyduğunu dile getiren şirket ortağı ve aynı zamanda Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk,“Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındığımızı, üreticiden alındıktan sonra hem kırmasını hem de işlemesini yaparak fındığa değer vermekten gurur duyuyoruz. Yaptığımız ticari hamlelerle hem bölgemizin tanıtımına hem de ekonomimize önemli katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar