Yol üstü damak tadı kıvamında şık bir restoran

Körfez Köfte Ordu’da

info@karadenizekonomi.com / 7.03.2018

Yol üstü damak tadı kıvamında şık bir restoran
  • ·Özellikle damak tadını önemseyenler için tanıdık bir lezzet olan Körfez Köfte, doğduğu yer olan Akçaabat’tan sonra ikinci şubesini Ordu’da açtı.

1972 yılından bu yana müşteri memnuniyetini ve damak tadını önde tutan anlayışla misafirlerini ağırlayan Körfez Köfte’yi diğerlerinden farklı kılan en önemli özellik, tamamen yerli ürün kullanmaları. Çok şık bir et restoranı olan mekânın üçlü sacayağını işletme sahipleri Yusuf Kırandi ve yeğeni Türker Kırandi ile işletme müdürü Hasan Genç oluşturuyor. Ve tabi ki bu üçlüyü destekleyen işinin ehli mutfak elemanları ile bu olağanüstü damak tadını misafirlerine sunan servis elemanları. Henüz üç ay önce faaliyete geçen resmi açılış için ise gün sayan işletmenin müdürü Hasan Genç anlatıyor:

“Öncelikli amacımız kaliteli hizmet vermek. Bölgede tanınan bir yol üstü lezzet durağı olduğumuz için Ordu’dan da çok sayıda müşterimiz vardı. Bu nedenle ikinci şubemizi burada açma fikri oluştu. Tur operatörleriyle çalışmamıza rağmen önceliğimiz yerli müşteri. Yerli müşteriye hizmet vermekten daha büyük keyif alıyoruz. İşimizin inceliğine gelince; yerli ürün işliyoruz. Akçaabat dağlarından gelen bir lezzeti sunuyoruz. Etlerimizin tamamı Akçaabat dağlarında yetişen hayvanlardan ve pişirme işleminde odun kömürü kullanıyoruz. Yöresel hayvan kestiğimiz için fiyatlarımız diğer işletmelere göre biraz pahalı. 4 kişilik bir masanın 1 kilo köfte ile maliyeti 120 tl Civarında olur.”

Körfez Köfte’de aşçı ve ızgara ustası Akçaabat’tan.

Aşçı ve ızgara ustasının Akçaabat’tan geldiğini ayrıca 35 personelle Ordu için bir istihdam yarattıklarını belirten Genç, günlük ortalama 500 kilo et işlediklerini söylerken menüdeki ürünleri şöyle sıraladı. “Sabah saatlerinde haşlama ve çorba ile başlayan servislerinin gün içinde köfte ve piyaz ile devam eder. Köfte öncelikli ürünümüz. Sac kavurma, döner, piyaz, salata ve balık menümüzdeki diğer seçenekler.”

46 yıllık bir geçmişe sahip olan Körfez Köfte’de, işletme sahipleri amca Yusuf Kırandi ve yeğen Türker Kırandi. Amca Kırandi deneyimlerini ortaya koyarken yeğen Kırandi henüz bir yıldır işin içinde. İç mimarlık eğitimini tamamlayan Türker Kırandi’nin en büyük iddiası ise geleneksel yapıyı koruyarak işletmeyi daha ileri taşıyacak vizyon geliştirmek.

REŞAT GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar