Olam Progıda ve Ordu Üniversitesi’nden ‘güç birliği’

Ordu Üniversitesi ve Olam Progıda arasında tarımsal faaliyetlerde bulunan bölge halkının gelişmesine katkı sunmak amacıyla yapılacak ortak projelere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

info@karadenizekonomi.com / 7.02.2020

Olam Progıda ve Ordu Üniversitesi’nden ‘güç birliği’

Ordu Üniversitesi ve Olam Progıda arasında bölgede özellikle fındık tarımıyla geçimini sağlayan halkı bilinçlendirmek ve sağlıklı koşullarda üretim yapmalarını destekleyici faaliyetlerde bulunmak amacıyla yapılacak ortak projelere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Bölgeye mevsimlik olarak çalışmaya gelen ailelerin çocuklarının eğitimine ve gelişimine katkı sağlayacak kurs ve sosyal etkinliklerin de düzenlenmesi planlanan protokol kapsamında, Olam Progıda yıl boyu mesleki eğitim için Ordu Üniversitesi öğrencilerini kabul edecek. Ayrıca ulusal ve uluslararası araştırma ve projeler üretmek ve bilimsel etkinlikler düzenlemek de hedefleniyor.

Türk fındığı adına umut verici olacak

Sürdürülebilirlik konusunda Türk fındığa değer katmak istediklerini vurgulayan Olam Progıda Genel Müdürü Hakan Karakaş şunları söyledi; ”Fındık Ordu önemli bir tarım ürünü olmakla birlikte Türkiye için de tarım ihracatında da çok önemli rolü olan bir ürün. Biz de Olam Progıda olarak hem sektör ile hem de üniversite ile iş birliği yaparak Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin de desteği ile öncelikli programlarımızdan biri olan sürdürülebilirlik konusunda Türk fındığına değer katmak istiyoruz. Hocalarımızla ve öğrencilerimizle birlikte çalışarak bir ortak akıl üretmemiz noktasında bu iş birliği bizim için önem arz etmektedir. Uzun vadede sektörün ve çiftçimizin de büyük kazanımlarının olacağı bu iş birliği başta şirketimiz ve Ordu Üniversitesi olmak üzere global ölçekte Türk fındığı adına umut verici bir iş birliğidir.”

Fındık daha verimli hale gelecek

Üniversitelerin meydana getirdiği bilgiyi topluma faydalı hale getirebilmesi için bilgiyi uygulamalı bir biçimde kullanıp ürüne dönüştüren sanayi ile iş birliği yapmak büyük önem arz etmektedir diyen Rektör Prof. Dr. Akdoğan, “Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası bazda gerçekleştirilen ortak proje ve araştırma faaliyetlerine destek sağlayarak yeni nesil üniversite olma yolunda ilerleyişimizi sürdürmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği hem öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine hem bölge halkının gelişimine önemli katkılar sağlanacak hem de Olam Progıda ile yakın ilişki içerisinde yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde bölgemizin en önemli tarım ürünü olan fındığın daha verimli bir şekilde üretilmesi ve işlenmesine vesile olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Ordu Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ve Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Olam Progıda Genel Müdürü Hakan Karakaş, Global Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Türkay ve Olam Progıda sürdürülebilirlik ekibi katıldı.Protokolü Ordu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Progıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş. adına ise Hakan Karakaş imzaladı

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar