Ordu pidesi, ABD raflarında!

Aktaş’ın lezzet yolcuğu, ülke sınırlarını aşmaya devam ediyor. Aktaşlar Pide YKB Aktaş, “Amerika’nın önde gelen Cash&Carry market zincirlerinden olan Restaurant Depot ile anlaşmamızı yaptık.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2020

Ordu pidesi, ABD raflarında!

Neredeyse 40 yıllık bir firma olan Aktaşlar Pide, hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Sadece pidenin değil aynı zamanda yöresel lezzetlerin de olduğu Aktaşlar, ABD'nin ünlü market zinciri Cash&Carry'de satılmaya başladı. Konuyla ilgili Aktaşlar Pide Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Isırgan otundan çorba ve erişteler, yöresel otumuz olan Sakarca ve Karalahana çorbasının da tüm Türkiye’ye satışının gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Aktaş, “Karalahana çorbamız, zincir marketlerde, ev dışı tüketim kanalları olan otellerde ve restoranlarda yerini alıyor. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de satışlarımız gerçekleşiyor.” ifadelerine yer verdi.

PANDEMİYE RAĞMEN CANLI BİR DÖNEM

Pandemi sürecinde Nisan-Mayıs aylarda ihracatta biraz azalma olduğunu kaydeden Aktaş, “Salgınla beraber iç pazarda bizim açımızdan artış oldu. İhracatta dönem dönem azalmalar olsa da, normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayından sonra tekrar hareketlendi. Şu anda da canlı bir dönem yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞARIDAN BAŞARIYA

Amerika’nın önde gelen market zincirleri ve restoranlarında ihracata başladıklarının müjdesini veren Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın en büyük havayolları Delta Airlines’ın Newyork-Güney Kore Seul ve Newyork-Japonya Yokohama uçuşlarında pidelerimiz yaklaşık 1 yıldır ikram ediliyor. Yine yaklaşık 2,5 yıldır Amerika’da etnik marketlere hizmet eden bir bayimiz var ve ürünlerimiz burada satılıyor. Şimdi de Amerika’nın önde gelen Cash&Carry market zincirlerinden olan Restaurant Depot ile anlaşmamızı yaptık. İlk ürünümüzü bu ayın sonunda göndereceğiz. Bunun yanı sıra 2 büyük grup daha var. İnşallah onlarla da bir anlaşma yapacağız.”

Aktaş, son olarak yine bu şekilde dünyaca ünlü marketlerin raflarında yer almak istediklerini, Ordu pidesini küresel ürün haline getirip geleneksellikten çıkararak pidenin, pizza ve hamburger gibi herkesçe bilinmesini istediklerinin altını çizdi. HAZAL PALAVAR / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar