Onur Taahhüt’e büyük ödül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliğinde düzenlenen Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni’nde başarılı Türk firmalarına ödül verildi.

info@karadenizekonomi.com / 25.08.2022

Onur Taahhüt’e büyük ödül

Dünyanın en saygın sektörel dergilerinden Engineering News Record, her yıl yayımladığı  “En büyük 250 uluslararası müteahhit firması” listesinin 2021 yılı verilerini açıkladı. Onur Çetinceviz’in yönetim kademesinde bulunduğu Onur Taahhüt, Türk yüklenici firmalar kategorisinde 7’nci sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliğinde düzenlenen Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni’nde başarılı Türk firmalarına ödül verildi. Tören, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin, her yıl firmaların ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri projelerden elde ettikleri ciroyu esas alarak "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"ne giren firmaların ödüllendirilmesi amacıyla düzenlendi.

Dünyanın en saygın sektörel dergilerinden olan Engineering News Record, her yıl yayımladığı  “En büyük 250 uluslararası müteahhit firması” listesinin 2021 yılı verilerini açıkladı. Onur Çetinceviz’in yönetim kademesinde bulunduğu Onur Taahhüt, Türk yüklenici firmalar kategorisinde 7’nci sırada yer aldı.

 

“YATIRIMLARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK”

Türk firmalarının listede üçüncü sırada yer almasını sağladığını belirten Onur Taahhüt Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, “En büyük 250 uluslararası müteahhit firması listesinde yer alan Türk firmaların çokluğu ülkemiz ve firmamız adına büyük bir başarı göstergesi. Uluslararası piyasalarda gösterdiğimiz bu büyük ve istikrarlı başarıyı sürdürmek için Onur Taahhüt olarak tüm gücümüzle birlikte çaba göstermeye devam edeceğiz. Yatırımlarımızı artırarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

11 ÜLKEDE PROJELERE İMZA ATTI

İnşaat sektöründeki faaliyetlerine Ordu orjinli olarak 1981 yılında başlayan Onur Taahhüt, 40 yıllık geçmişinde Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Moldova, Hırvatistan, Katar, Tunus, Suudi Arabistan, Umman, Ekvator Ginesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan olmak üzere 11 ülkede önemli projelere imzasını atıyor. Başarılı işletme şimdilerde Türkiye, Ukrayna ve Moldova’daki şantiyelerinde ülkemizi temsil ederken yerine getirdiği taahhütleriyle uluslararası sektörel yayın organları tarafından bayrağı her geçen yıl daha yukarıya taşıyan “örnek işletme” olarak gösteriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geride kalan 20 yılda eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaştırmaya, enerjiden sanayiye, tarımdan spora her alanda kazandırdıkları altyapının bugün karşılarına çıkan tarihi fırsatı değerlendirebilmek için olduğunu söyledi. Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Önümüzde öyle büyük hedef var ki hiçbir bireysel siyasi, ideolojik, sosyal, ekonomik çıkar kaygısı bunun önüne geçemez. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan, Türk milletini muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktan daha büyük bir ideal, daha büyük bir ülkü, daha büyük bir onur olabilir mi? Bizim mücadelemizin tek gayesi işte budur" dedi.

 

TÜRKİYE EN BAŞARILI ÜLKE

Küresel ekonomideki dengesizliklerin Türkiye'ye olan etkilerinin farkında olunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar birileri felaket tellallığı yaparak milletimizin moralini bozmaya çalışsa da Türkiye, küresel ekonomik krizi fırsata çevirme konusunda en başarılı ülkedir. Enflasyon diye, faiz diye, kur diye sorunlarımız yok mu? Elbette var. Ama elimizdeki imkânlar ve önümüzdeki fırsatlar öylesine büyük ki sadece bunlara takılıp kalırsak ülkemize yazık ederiz" ifadelerini kullandı.

Turizmde, salgın döneminin kayıplarını telafi etmenin ötesinde kazançlar sağlayacak derecede başarılı bir sezon geçiriyoruz. Enerjide, Avrupa'nın adeta mide krampları geçirdiği bir kışa biz gayet rahat şekilde hazırlanıyoruz. Sanayide, ülkemizin her yerinde fabrikalar harıl harıl çalışıyor. Dış ticarette, ihracatta her ay rekor üstüne rekor kırıyoruz. İstihdamda 31 milyona yaklaşan çalışan sayısıyla tüm tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış durumdayız. Hangi alanda ülkemizi Avrupa'yla, dünyayla karşılaştırırsanız karşılaştırın terazinin bizim bulunduğumuz kefesi ağır basıyor” ifadelerine yer verdi.

 

HEDEF 75 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası müteahhitlik hizmetlerinden aldığı payı ilk etapta yüzde 10'a yani 75 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. dedi. Erdoğan, "Vergi konusuyla ilgili olarak da Hazine ve Maliye Bakanımız hiç gecikmeden süratle adım atım atıp çözmeli" dedi.

 

ÖDÜL ALAN FİRMALAR:

Küresel sektör dergisi Engineering News Record tarafından açıklanan "dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firması listesi"nde Türkiye ilk 3 içinde temsil ediliyor. İşte törende ödül alan firmalar: Rönesans, Limak, Antyapı, Yapı Merkezi, Enka, Tekfen, Onur Taahhüt, Tav -Tepe -Akfen, Nurol, Esta, Gülermak, Aslan Yapı, Sembol, Kuzu, Kolin, Yüksel, Eser Taahhüt, IC İçtaş, Çalık Enerji, İlk, Gap, Polat Yol, Alarko, Dekinsan, Gürbağ, Tepe, Makyol, Metag, Üstay, Yenigün, Summa, Gama, Nata, Cengiz, Mbd, Feka, İris, Smk, Stfa, Doğuş, Mapa, Ad Konut, AE Arma-Elektropanç, Anel, Kur, Özkar, Zafer, Özgün Yapı (Bayburt Grup), Nky, Temelsu, Tekfen Mühendislik, Su-yapı, Yüksel Proje, Proyapı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar