Turizmciler geleceğe umutla bakıyor

Kontrollü normalleşme kararı sonrası turizmde hafta sonu rezervasyonlar artarken turizmciler geleceğe umutlu bakıyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.03.2021

Turizmciler geleceğe umutla bakıyor

Sektör için salgının seyrinin azalarak devam etmesi gerektiğini, turizmcilerin tedbirlere uymasının hayati önem taşıdığını dile getiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, ‘’ Hafta sonu turlarımıza talepler gelmeye başladı. Sadece otel rezervasyonu vardı, şimdi paket turları da yapılacak. Günü birlik turlar da yapılabilecek. Şu anda ağırlıklı olarak kültür turlarına talep geliyor’’ diye konuştu.

‘’ Resort otellerde karar öncesinde de hafta sonu yoğunlukların oluştu’’

Kısıtlamaların kalkmasının sektörde büyük bir sevinç oluşturduğunu belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, ‘’Hem esnaf hem otelci müthiş bir özlem içinde. Müşteriler de öyle. Her iki taraf da dikkat ederek bu kazanılmış olan hakkın kaybolmaması için hassasiyet gösteriyor. Resort otellerde karar öncesinde de hafta sonu yoğunlukların oluştu. Şehir otellerinde ise cumartesi ve pazar günleri boş ancak son karar şehir otelcileri tarafından sevinçle karşılandı. Aşılamayla virüsün seyrinin azalacağını tahmin ediyoruz. Turizm sektörünü güzel günlerin bekliyor’’ dedi.

‘’ Vatandaşlarımız rezervasyon yapmadan gelmesin’’

Bölge genelinde hafta sonu rezervasyonlarını almaya başladıklarını söyleyen Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bayraktaroğlu, ‘’Vatandaşlar sosyalleşmeyi özledi. Vatandaşlarımız rezervasyon yapmadan gelmesin. Böyle olunca kurallara daha rahat uyarız. Çünkü işletmelerimiz yüzde 50 kapasite ile çalışacak. Sağlımızı korumak en önemli görevimiz. Daha güzel günler için hem işletmelerimiz hem de müşterilerimiz kurallara uyacaktır’’ ifade etti.

‘’Hafta sonları için termal ve Pamukkale'nin tercih edileceğini düşünüyoruz’’

Normalleşme adımlarının Denizlili turizmcileri heyecanlandırdığını ifade eden Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, ‘’Özellikle iç piyasada uzun zamandır evlerinden çıkamayanların en azından hafta sonlarını değerlendirmek için termal ve Pamukkale'yi tercih edeceklerini düşünüyoruz. Turizmciler geleceğe umutla bakıyor. Ama en büyük isteğimiz herkesin hızlı bir şekilde aşılanması. Vaka sayılarının ülke çapında düşmesi gerekiyor. Normalleşmeden sonra rakamlar yukarı doğru giderse bizim satış yapma kabiliyetimiz çok düşer’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar