ÇAMSAN, ihracat hedefini üçe katladı

ÇAMSAN Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, 75 milyon euroluk yatırım ile hayata geçirdikleri yeni MDF-3 üretim tesisi ile ihracat hacmini üç katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtiyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

ÇAMSAN, ihracat hedefini üçe katladı

ÇAMSAN Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, “MDF denildiği zaman yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da akla gelen ilk isim olma başarısını gösterdik. 2020 yılında anlaşmasını yaptığımız 75 milyon euroluk yatırım ile hayata geçirdiğimiz yeni MDF-3 üretim tesisimiz ile ihracat hacmimizi üç katına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer veriyor.

 

BAKAN VARANK ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından ÇAMSAN, Ordu’da 75 milyon avro yatırım bedelli MDF üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Varank, tesisin Türkiye’ye değer kattığını ifade ederken, ÇAMSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz ise, “Yeni tesisimizin tam kapasite üretime geçtiğini duyurmanın gururu içerisindeyiz” diyor.

Varank, fabrikanın yeni faaliyete geçen MDF3 tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, sadece Ordu'ya değil tüm Türkiye'ye değer katan bir tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini söylüyor.

ÇAMSAN'ın Türkiye'nin MDF alanında önemli şirketlerinden biri olduğunu belirten Varank, "Arkamızda gördüğünüz devasa tesis yeni bitirdikleri, devletimizin teşvikleriyle de önünü açtığı MDF3 tesisi. Burada 75 milyon avroluk yatırımla 250 Ordulu hemşerimiz evine ekmek götürebiliyor" diyor.

“MUTLULUK DUYDUM”

Varank, tesisin günlük bin metreküp üretim yaptığını ifade ederek, şöyle devam ediyor: "Bildiğiniz gibi MDF birçok sektörde kullanılan ana hammaddelerden bir tanesi, mobilya sektörü başta olmak üzere ama burası çok ciddi de bir ihracat yapıyor. Ben Ordu'da böyle devasa, böyle gerçekten standartların üzerinde kaliteli üretim yapan bir tesisi görmüş olmaktan bir Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak çok mutlu oldum. Rabbim inşallah bol bereketli kazançlar nasip etsin. Daha nice yatırımları firmamıza, Ordu'muza nasip etsin diyoruz ve yeni 75 milyon avroluk MDF3 tesis ülkemize, şehrimize hayırlı olsun diyoruz."

“GURUR DUYUYORUZ”

Yeni MDF3 üretim tesisine ilişkin açıklama yapan ÇAMSAN Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, “Yeni MDF3 üretim tesisimizin tam kapasite üretime geçtiğini duyurmanın gururu içerisindeyiz. Pandemi döneminin zorlu koşullarına rağmen, tüm önlemlerimizi alarak çalışmaya devam ettik. Ve söz verdiğimiz gibi yeni üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. Durmadan üreterek ülkemizin refah seviyesinin büyümesine yapacağımız katkıyı düşününce gururlanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

“YURT DIŞINDA AKLA GELEN İLK İSİM OLDUK”

Mobilya sektörünün pandemiye rağmen 2021 yılında iyi bir performans sergilediğine dikkat çeken Poyraz, “Önümüzdeki 5 yıl içinde sektörümüzün yüzde 20 oranında büyüyeceğine inanıyorum. Gözlem ve araştırmalarımız sonucu ihtiyaçtan yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz üretimlerimizle, MDF denildiği zaman yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da akla gelen ilk isim olma başarısını gösterdik. 2020 yılında anlaşmasını yaptığımız 75 milyon euroluk yatırım ile hayata geçirdiğimiz yeni MDF-3 üretim tesisimiz ile ihracat hacmimizi üç katına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer veriyor.

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM

Ordu'da 250 bin metrekare alanda, 3 fabrika ile yıllık 600 bin metreküp üretim yapan ÇAMSAN Ordu’nun yeni MDF3 üretim tesisinde, özelleştirilmiş otomasyon sistemleri, gelişmiş AR-GE laboratuvarı, yüksek iş güvenliği uygulamaları, atık değerlendirme ve arıtılmış su kullanımı ve kendi elektriğini üreten solar enerji sistemi yer alıyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar