Değer katmaya devam edeceğiz

Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “69 yıldır olduğu gibi bundan sonra da bölgemize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” diyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

Değer katmaya devam edeceğiz

Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığın pazar payını artırarak, değer yaratmaya devam edeceklerini ifade ediyor.

Temellerini İsmet Şenocak’ın attığı Şenocak Gıda, gerçekleştirdiği ihracatla adından söz ettirmeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak’ın 36 yıldır, son 10 yıldır da ailenin 3. kuşağın katılımı ile yoluna emin adımlarla ilerleyen şirket, tecrübeli yönetici kadrosu ile yoluna devam ediyor. 

İSTİKRARLI BÜYÜME

Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “Temel prensibimiz, ürünlerimizde kalite ve hijyeni önemseyerek çalışmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak olmuştur. Yaklaşık 20 yıldır İSO 1000 ve 500 sıralamalarında yer alan firmamız, birkaç yıldır da TİM 1000 ihracatçı firma arasında yerini alarak; ailemiz, firmamız, çalışanlarımız ve ilimiz adına bize gurur yaşatıyor” diyor.

TİM 1000 ve İSO 500 sıralamalarında Karadeniz’den daha fazla şirketin yer alması gerektiğini ifade eden Şenocak, “Bölgede sanayi alanlarının yetersiz olması, diğer bölgelere göre lojistiğin pahalı olması temel handikaplarımız. Tarım ağırlıklı olan bölgemiz, turizme yönelik adımlarını artırırken, üretime de özen göstermeli” şeklinde açıklıyor.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Son dönemde yaşanan ekonomik güçlüklerin sanayicileri olumsuz etkilediğini dile getiren Şenocak, “Elektrik ve doğalgazın yanı sıra özellikle ambalaj ve lojistikte gerçekleşen fiyat artışlarından kaynaklı ek maliyetler doğal olarak tüm tüketim maddelerine yansıdı ve paramızın alım gücünü kaybetmesine sebep oldu. Seçim sürecine girilmişken devleti yönetenlerin enflasyonist sisteme çok uzun süreli müsaade etmeyeceklerini, süratle çözüm üreteceklerini düşünüyorum” diye konuşuyor.

OLUMLU YANSIYACAK

Şenocak, müşteri memnuniyetini ön planda tutarken mevcut ekonomik konjonktür gereği daha büyük yatırım düşüncelerini şimdilik beklemeye aldıklarına vurgu yaparak, “Devletimizin halkının refah seviyesini, yaşam kalitesini artırmak, sağlık hizmetlerini en iyi şartlarda vermek, güvenliğini sağlamak için döviz borçlanıp fedakarlık yaparken, kişilerin ve kurumların döviz satın alarak gelir beklemesi hem kendisine hem de ülkesine büyük zarar vermektedir, dedi. Döviz artışından gelir beklemenin, dövize yatırım yapmanın bu dönemde vatan hainliği olduğuna vurgu yapan Şenocak, “BDDK tarafından son teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra dövizdeki balonun sönmesi elektrik, doğalgaz gibi birçok maliyetleri aşağı çekecek ve her kesime olumlu yansıyacaktır” ifadelerine yer veriyor.

ÖNCELİK MEMNUNİYET

69 yıldır olduğu gibi bundan sonra da müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam edeceklerini dile getiren Şenocak, şu ifadeleri kullanıyor: “69 yıllık geçmişimizden aldığımız güçle ticaretimizi en iyi ve en doğru şekilde yapmaya özen göstereceğiz. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı fındığımızın pazar payını rakip ülkelere kaptırmadan üreticilerimizin alın terini, emeğini en iyi şekilde değerlendirmek atamızdan, dedemizden gelen geleneksel prensibimiz. Bundan sonra da yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”                                                                 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar