Krizi fırsata çevirdiler: Mirkraft, Avrupa pazarında

Mirkraft, Avrupa’da yaşanan enerji krizini adeta fırsata çevirdi. 2021 yılında Ordu OSB’de kurulan şirket, Almanya başta olmak üzere, Hollanda, Belçika, Kosova ve Polonya’ya ihracatına aralıksız devam ediyor

info@karadenizekonomi.com / 28.11.2022

Krizi fırsata çevirdiler: Mirkraft, Avrupa pazarında

2021 yılında Ordu OSB’de kurulan Mirkraft, kendi markası ile ürettiği elektrikli ısıtıcı ile iç pazarın yanı sıra, ihracatta da önemli noktaya gelmiş durumda.

Daha önce Türkiye’deki tedarikçilerine kendi markası ile üretim yaptırdıklarını ancak pandemi nedeniyle tedarik zincirindeki aksamalar ve artan Çin-Avrupa arası navlun maliyetleri nedeniyle şirketin kendi üretim tesisini kurmaya karar verdiğini dile getiren Mirkraft Türkiye Satış Pazarlama Sorumlusu Ferdi Şahin, “Biz de memleketimiz Ordu’da KOSGEB destekli bir yatırım yaptık. Şu an sadece kendi markamız Mirkraft ile elektrikli ısıtıcı üretiyoruz. Yıllık 35-40 bin arası elektrikli ısıtıcı üretiyoruz. Tedariklerimizi Türkiye başta olmak üzere Çin’den de yapıyoruz” dedi.

Mirkraft Elektronik Mühendisi Bekir Yıldırım ise ürünlerin %50’sini ihraç etiklerini dile getirerek, “Almanya başta olmak üzere, Hollanda, Belçika, Kosova ve Polonya’ya ihracatımız var. Yaz aylarında doğalgaz sorunu baş gösterince Avrupa’da ciddi oranda ısıtıcı satışı artışı yaşandı. Şu anda normal seviyede satışlarımız devam ediyor. Yeni ürün kategorileri ilgimizi çekiyor. 2023’te bu yönde yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Özellikle inovatif ürünler, küçük ev aletlerine yöneleceğiz diyebilirim” diye konuştu.

Mirkraft Türkiye Satış Pazarlama Sorumlusu Şahin, Ordu’nun lojistik sorununun şirketin performansını etkilediğini dile getirerek, “Avrupa’ya sevkiyat için düzenli bir konteyner limanının olmaması başlıca sorunlarımız. Ayrıca Ordu bir sanayi şehri olmadığı için tedarik süreçlerinde zorlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar