NFK Asansör gözünü zirveye dikti

Terme, Ünye ve Fatsa başta olmak üzere bölgenin genelinde asansör bakım, montaj ve revizyon hizmetleri verdiklerini ifade eden NFK Asansör İşletme Sahibi Faruk Korkmaz, 2011 yılında 60 metrekare işyerinde faaliyete başlayan şirketin artık 400 metrekare alanda hizmet verdiğini ifade ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

NFK Asansör gözünü zirveye dikti

YENİLİKLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Asansör sektöründeki tüm yenilikleri ve AR-GE çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Korkmaz, gelecek 5 yılda sektörün bölgedeki lideri olmak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Asansör denince akla, Ünye'de değil bölgemizde NFK Asansör’ün gelmesini sağlamak istiyoruz. Marka bilinirliliğini daha üst seviyeye taşıyıp, hizmet alanımızı daha çok genişletip, daha kaliteli ve zamanında hizmet vermek en büyük hedefimiz. Geldiğimiz noktada, 25 olan istihdam sayımızı ve araç filomuzu daha da artırmak istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

EN BÜYÜK SORUN; İSTİKRARSIZLIK

Sektörün en büyük sorununun birçok alanda olduğu gibi fiyat istikrarsızlığı olduğunu söyleyen Korkmaz, “Sektörde fiyat politikası oturmuş değil. Yaşanan istikrarsızlık tüm piyasayı derinden etkiliyor. Bunun dışında denetim konusunda da eksikliklerimiz söz konusu. Her gün yüzlerce insanın canını taşıyan asansörlerin üretim ve kullanım aşamalarında daha iyi denetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçlerde bu konuyla alakalı daha ciddi bir çalışma yapılacağına inanıyoruz” diyor.

SEKTÖRDE DARALMA SÜRÜYOR

Korkmaz, özellikle inşaat sektöründe daralmanın devam ettiğini, Ordu genelinde yaşanan özel durumların bu durağanlığı daha da artırdığına dikkat çekerek, “Altınordu, 2,5 yıldır imar revizyonu sebebiyle yeni ruhsatlara kapalı. O bölgede müthiş bir daralma var. Ünye ve Fatsa'da ise geçen yıllara kıyasla imalatın çok daha az olduğu bir dönem yaşıyoruz. Maliyetlerin yükselmesi ve kredi başvurularının genel olarak olumsuz sonuçlanması da daralmayı artırıyor. Bazı firmalar da iş yapabilmek ve günü kurtarmak adına çok düşük fiyatlar vererek hem sektörü hem kendilerini sıkıntıya sokmuş oluyorlar. Tüm bu olumsuzlukların bir an önce çözüme kavuşmasını umut ediyoruz” diye konuşuyor.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

2023’ün sektörel olarak zor bir yıl olacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Korkmaz, “Maliyetler her geçen gün artıyor. En yüksek maliyetlimiz de personel ve sigorta giderleri. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda biz yine çalışarak, üreterek, elimizdekini koruyup, üstüne fazla müşteri portföyüne ulaşarak 2023’ü atlatmayı planlıyoruz. Maliyetler ve satış noktasındaki makas, başladığımız günle bugün arasında çok açıldı. Bu durum, alışlara da satışlarımıza da yansıyor. 2023’ü hasarsız geçirme noktasında bir strateji belirledik ve o stratejiyle yürümeyi düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar