TPM Asansör 5 Milyon Euro’luk yatırım için düğmeye bastı

Bulancak OSB’ye yapacağı 5 Milyon Euro’luk yatırımla istihdamını ikiye katlamayı hedefleyen TPM Asansör YKB Batuk, fabrikanın bir yıl sonra faaliyete başlayacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.03.2020

TPM Asansör 5 Milyon Euro’luk yatırım için düğmeye bastı

20 yıla yakın süredir asansör sektöründe faaliyet gösteren TPM Asansör 70 kişilik istihdamı ile yıllık 20 milyonun üzerinde üretim yapıyor. Mevcut kapasitelerinin yetersiz olduğunu ve bu nedenle Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) bir yıl önce arsa talebinde bulunduklarını belirten TPM Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Erol Batuk OSB’den olumlu yanıt aldıklarını belirtti. Batuk, “Mevcut fabrikamız maalesef OSB içinde değil çok dar alanda üretim yapıyoruz. Bulancak OSB’ye 1 yıl önce bir talebimiz olmuştu. 1 yıl süren incelemeler sonucu istediğimiz yer tahsis edildi. Biz de bu süreçte üretimde kullanacağımız rulman ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4 montaj hattının siparişini verdik. İlk hattımız şu an gümrükte. Yer olmadığı için fabrikanın içine bunu sıkıştırmak zorunda kalacağız. Ama diğer 3 hattı aynı noktada üretime açmamız mümkün değil yeni fabrikamızı bekleyeceğiz. Bulancak OSB’deki yerimiz ile ilgili proje çalışmalarımız bitmek üzere. Nisan ya da mayıs ayında temeli atıp bir yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanacak.  5 milyon euroyu bulacak bu yatımla istihdamımızı da iki katına çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

Türkiye Avrupa’nın teknolojisine sahip

Asansör sektörünün 15-20 yıla damga vurduğunu ve Türkiye’de de çok önemli firmaların olduğunu aktaran Batuk, “Avrupa’da asansör firmalarını zaman zaman ziyaret ediyorum. Türkiye onların teknolojilerinin neredeyse tamamına sahip. Ülkemizde çok önemli firmalar sektöre hizmet veriyor. Ancak hammadde konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz özellikle plastik gurubunun tamamına yakın bölümünde yurtdışına bağlıyız. Bu durum zaman zaman bazı sorunlar yaratıyor ancak biz firma olarak önemli bir stokla çalıştığımız için çok fazla etkilenmiyoruz.” diye konuştu.

Hedef Amerika pazarı

Gelişmekte olan ülkeler için fuarların önemine vurgu yapan ve hedeflerinde Amerika pazarına yönelmek olduğunun aktaran Batuk, “Fuarlar bizim aynamız mutlaka katılmak zorundayız.  Uluslararası firmalar birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörde de bir adım önde başlıyor. Biz gelişmekte olan bir ülke firması olarak 2’nci 3’üncü tercih olabiliyoruz. Bu anlamda fuarlar kendimizi gösterebildiğimiz en önemli alanlardan biri olduğu için katılmaya özellikle dikkat ediyoruz. 2021 yılının mart ayında Moskova, Nisan ayında Türkiye ve ekim ayında Augsburg’da fuarlara katılacağız. Bundan sonraki hedefimiz ise Güney Amerika o coğrafyada da fuarlara katılmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Taşın altına elimizi koymaya hazırız

Ordu ekonomisine dair değerlendirmelerde de bulunan Batuk OSB’lerin eksikliğini dile getirerek şunları söyledi; “Ordu’nun büyük bir OSB’ye ihtiyacı var. Sadece ordulu değil farklı bölgelerden yatırımcılarda burada yatırım yapmak istiyor fakat yer sıkıntısından dolayı gelemiyorlar. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Güçlü bir istihdama sahip olursanız eğer ekonominiz güçlü olur. Şu an Ordu ekonomisini ayakta tutan 24 bin üniversite öğrencisi.  Sayın Valimizin 30 bin kişilik istihdamı projesi umarım kısa sürede hayata geçer. Geçmiş dönemde Perşembe’de OSB ile ilgili bir süreç yaşadık ama şu an için bunu dondurduk. Ama bu yönde yerel yöneticilerden bir talep gelirse bizde elimizi taşın altına sokarız.” NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar