Turan Seramik vites artırıyor

Turan Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Çakmak, “Mutlak suretle halletmemiz gerektiğine inandığımız 3 milyon dolar yatırım planımız var. Bundan sonra hem üründe hem de tasarımlarımızda tamamen ihracatı ön plana çıkaracağız” dedi

info@karadenizekonomi.com / 3.10.2022

Turan Seramik vites artırıyor

“HER ZAMAN YENİ BİR VİZYONU KOVALIYORUZ”

Şirketin ARGE ve inovasyonda önemli yatırımlara imza atacağına vurgu yapan Çakmak, “Turan Seramik yerinde durmuyor. Her zaman yeni bir yatırımı, vizyonu kovalıyoruz. Şu anda dünyanın içerisinde bulunduğu resesyona dönük durgunluk ortamı bizim de tedbir almamızı gerektiriyor. Mutlak suretle halletmemiz gerektiğine inandığımız 3 milyon dolar yatırım planımız var. Bundan sonra hem üründe hem de tasarımlarımızda tamamen ihracatı ön plana çıkaracağız. Sıkıntılı dönemlerde yurtiçi bizim nakit dengemizi bozuyor. Bugün olduğu gibi enflasyonist dönemlerde eğer yurtiçindeki cirolar %50’nin üzerinde olursa nakit akışımız sıkıntıya girebiliyor. Biz özellikle Avrupa eksenli bir çalışma içerisindeyiz. 2023 Şubat ayında Almanya fuarına katılma durumumuz var. Önümüzdeki sorunların başında evle yapılan işleri en aza indirmek. Otomasyona yönelmek, kapasiteyi artırmak, çalışanların ürettiği ürünü artırmak. Bunları yaparken piyasada gelişmiş programları kullanmak gerekiyor. Teknolojik gelişmeleri takip ediyor ve sistemleri kuruyoruz. Pişirme fırınımız kapasite olarak artık bize yetmiyor, onu büyütme gibi bir düşüncemiz var. Daha çok otomatik basınçlı döküm yapabilmek için 3 tane makine alacağız. 3-4 tane robot alacağız. Kapasitemizi sonuna kadar zorlayıp yıllık 1 milyon parça üretimle işi sınırlamak, daha yukarısına çıkmak istemiyoruz. Üretimimizin %50’sini yurtdışına pazarlamak istiyoruz. Şu anki geldiğimiz yer %35 civarında” diye konuştu.

 

“EN İYİSİNİ YAPMALIYIZ”

Turizm yatırımının da gündemlerinde olduğuna değinen Çakmak, “Turizm yatırımı elbette gündemimizde. Çünkü şehrimizde bir imar revizyonu yapıldı ve ruhsatlar yeni verilmeye başlandı. İyi bir turizm yatırımı yapmak istiyoruz. Ancak Turan Seramik’in hakkını vermek istiyoruz. 1 milyon ürün üretimine ulaşalım, ihracatı artıralım ondan sonra bölge turizmine de katkı sağlayalım. Yapacaksak en iyisini yapalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“CİDDİ BEDEL ÖDEDİK”

Önümüzdeki yıl dair de değerlendirmelerde bulunan Çakmak, şu ifadelere yer verdi: “Doların görece fiyatı artmış olmasına rağmen, dolar için çok ciddi bedeller ödüyoruz şu anda. TL birikimi olan vatandaşların dolara kaymaması için alınmış olan bir tedbir, Kur Korumalı Mevduat sistemi bize ciddi bedeller ödetiyor. Yılbaşında 20 TL’nin üzerinde bir dolar öngörüsü var. Biz döviz kredisi kullanmak istemiyoruz. Geçmişte döviz kredisi de kullandık. Yaptığımız verimlilik hesabına göre zarar etmişiz. Ciddi bir bedel ödedik, bize de önemli bir tecrübe oldu.”

 

TEMELLERİ 1976 YILINDA ATILDI

1976 yılında Ordu ‘da ÇAKMAKLAR YAPI MALZEMELERİ KOLL. ŞTİ. ‘in kurarak inşaat sektörüne yapı malzemeleri tedariki ve satıcılığıyla işe başlayan TURAN – BURHAN ÇAKMAK kardeşler Türkiye’nin ilklerinden olan TURAN SERAMİK AŞ’yi 1987 yılında Vitrifiye Seramik Sağlık gereçleri üretmek için kurdu. Şirket 3 yıllık ARGE ve yatırım çalışmaları sonrası 1990 yılında ilk üretimine başladı.

Turan Seramik A.Ş. TURAVİT markasıyla kaliteli üretim ve ürün çeşitliliği ilkesiyle yola çıkan ve bu süreçte ciddi adımlar atarak sektöründe yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda yerini almayı başardı.

Üretimini TSE-CE-İSO standartları kapsamında 25000 m2 alana kurulmuş 15000 m2 kapalı alanda 300 kişi çalışanı ile birlikte Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ve Kuzey Afrika bölgelerinde 30’a yakın ülkeye ihracat yapmaktır.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar