Yavuz Firearms, IWA 2024'le Avrupa'daki gücünü artırmayı hedefliyor

Yavuz Firearms Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cürgül: "Ülkemizi ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir coğrafyasında temsil etmeye devam edeceğiz"

info@karadenizekonomi.com / 29.02.2024

Yavuz Firearms, IWA 2024'le Avrupa'daki gücünü artırmayı hedefliyor

Yavuz Firearms, Uluslararası Nürnberg Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı'na (IWA) katılarak, Avrupa hedefini büyüttü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yavuz Firearms, yurt dışında Girsan adıyla ihracat çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 55 ülkeye ürünlerini ihraç eden şirket, 3 Mart'a kadar Almanya'da kapılarını açan IWA 2024'le de ihracatlarını artırmayı hedefliyor.

1974’ten bu yana 50’nci kez düzenlenen fuar, dünyanın birçok bölgesinden katılımcıları ve ziyaretçileriyle sektörün önemli fuarları arasında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yavuz Firearms Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cürgül, Avrupa'daki müşterileriyle yıllardır karşılıklı güvene dayanan ilişkiler geliştirdiklerini belirtti.

Fuarın kendileri için bu güveni daha da üst noktaya taşıyacakları bir önem taşıdığını kaydeden Cürgül, 'Dünyanın birçok bölgesinden katılımcıları ağırlayan IWA 2024’te sergilediğimiz 30 yılı aşkın tecrübemizle ortaya çıkardığımız ürünlerimiz, kalitesi ve performansıyla kendini kanıtlamasının yanı sıra dünya standartlarının üzerinde olmalarıyla da öne çıkıyor. Bu fuarda yaptığımız görüşmelerle de ihracatlarımızı artırarak ülkemizi ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir coğrafyasında temsil etmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

- Ergonomisi, yenilikçilik ve performans

Açıklamada verilen bilgiye göre, şirket, fuarda birçok tabanca ve av tüfeğini sergilerken dünyanın saygın sivil ateşli silah kuruluşlarından biri olan ABD merkezli National Rifle Association (NRA) tarafından '2024'ün en iyi tabancası' seçilen YAVUZ14/MC P35 tabancasını da Almanya'da görücüye çıkarıyor.

American Rifleman Golden Bullseye Ödülü'nü Türkiye'ye ilk kez kazandıran tabanca, ergonomisi, yenilikçiliği ve performansıyla NRA tarafından bu ödüle layık görüldü. Tabanca, 9x19 milimetre kalibreli, 840 gram ağırlığındaki ve 15'lik şarjöre sahip.

Giresun'da 10 milyon dolar yatırımla yeni bir üretim üssü kuran şirket, üretim kapasitesini artırdı ve AR-GE faaliyetlerine hız verdi. 1994’ten beri yerli ve milli tabanca üretimi yapan şirketin ürün yelpazesinde YAVUZ-16, YAVUZ-1911, YAVUZ-14, YAVUZ-9 gibi modellerinin yanı sıra MC-312 gibi av tüfekleri de bulunuyor.

Şirketin ürünleri, Türkiye’de, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'de satışa sunuluyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar