KRİZDEN DERS ÇIKARMALIYIZ

​​​​​​​Kriz döneminde firmaların krizden etkilenmemesi için neler yapabileceğini açıklayan Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü, Sağlık Yönetimi Başkanı Doç. Dr. Taşkın Kılıç, risk analizi yaptıran firmaların avantaj kazandığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2022

KRİZDEN DERS ÇIKARMALIYIZ

Kriz olmadan alınması gereken önleyici tedbirleri öğrenilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Taşkın Kılıç, şirketlerin risk yönetimi sayesinde krizleri fırsata çevirebileceğini belirtti.

 

Risk analizi önemli

Şirketlerin risk analizi yaptırmalarının öneminden bahseden Taşkın Kılıç, “Kriz olmadan önleyici tedbirleri alabilirsek kriz olduktan sonra da fırsata çevirmeye imkanımız var. O yüzden işletmelerin risk analizi yaptırmasını önerebilirim. İnsan kaynakları konusunda, finansal konuda risk analizlerini yaptırmaları, riskleri varsa onları da minimize etmelerini öneririz.” dedi.

Krizin veya riskin fırsata çevrilebileceğini de söyleyen Taşkın Kılıç, “Krizden önemli dersler çıkarabilirsek bu bizi yukarılara taşır. Krizler aslında bizim için çok büyük bir tecrübe oluyor.” dedi.

 

Sanayici ile üniversite işbirliği önemli

Ordu Üniversitesi’nde Teknopark çalışmaları yürütüldüğünü de açıklayan Taşkın Kılıç, kurulduğu takdirde Sanayici ile birlikte ortak şirketlerin kurulabileceğini belirtti. Üniversite ve Sanayi İşbirliği olması gerektiğinin altını çizen Taşkın Kılıç, “Şu an Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, İktisadi İdari Bilimler gibi birçok fakültemiz var. Bizler akademisyenler olarak bilimsel bilgiyle donanmış, eğitim almış ve devletimiz bizi yetiştirmiş durumdayız. Biz toplumumuza, milletimize kamu yararı olan her şeye hazırız. Birlikte çalışmaya hazırız. Patentler geliştirebiliriz. Yine üniversitede şu an Teknopark ile ilgili çalışmalar var. Kurulursa Teknoparkla birlikte ortak şirketler açılabilir ve dolayısıyla sanayicilerimiz ve şirketlerimiz çekinmeden bizlere ulaşsınlar.” diyerek açıklamada bulundu.

 

Stres yönetimi için çeşitli teknikler var

Şirketlere stres yönetimiyle ilgili olarak tavsiyelerde bulunan Taşkın Kılıç, “Stresin kök nedenlerini araştırıyoruz. İş baskısından mı yoksa yöneticinin baskısından mı strese giriyorlar. Biz önce analizi yapıp olayın nedeni teşhis ediyoruz. Sonra belli bir oranın üstünde ve altındakilere aksiyon planı geliştiriyoruz. Eğitimler ya da uygulamalar yapıyoruz.” dedi.

Stres yönetimi tekniklerinden bahseden Taşkın Kılıç, “Stresi yönetmek için 10-15 tane teknik var. Bunların içerisinde işyerinde yapılacaklar var. Bir de bireysel olarak yapılacaklar var. Fiziksel aktivite, yürüyüş ve koşu gibi egzersizler bireysel olarak vücudumuzu rahatlatır. Bireysel olarak pek çok aktivite yapabiliriz. İşyeri olarak ise örnek verirsek Tekstilde devamlı bir müzik çalıyor ve sabah ve öğleden sonra farklı. Yine müziği kestiklerinde performansın da düştüğünü tespit etmişler. Müziği bazı markalar alışverişlerde de kullanır.” dedi.

Stresi ve tükenmişliği yönetme adına çok çeşitli faaliyetlerin yapılabileceğini de sözlerine ekleyen, “Global markalar çalışanlar rahatlasın spor alanları oluşturuyor. Dolayısı yapısal olarak iş yerinde birçok şey yapılabilir. Stresi tetikleyen ışıktır, ısıdır, ayakta çalışmaktır onları da azaltarak yine stresi ya da oradaki tükenmişliği yönetebiliriz. Bir başka da bir birimde stres yaşıyorsak yer değişiklikleri rutini kırdığı için özellikle tükenmişlikte bunu önerebilirim. Bizim yaptığımız eğlenceli eğitimler, sinema, drama, tiyatro birçok şey yapılabilir.” diyerek kurumsallaşma adına da ortaya güzel sonuçlar çıktığını söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar