Med Marine çevreye zararsız yakıt tüketecek

Dünyanın önde gelen römorkör üreticilerinden Med Marine denizcilik ve çevre bağlamında yapılan yönetmelikleri yakından takip ediyor. LNG veya hibrit römorkörler gibi son teknoloji dizaynlara ağırlık veren firma çevre için zararlı olmayan alternatif yakıt tüketimiyle ilgili araştırmalar yapıyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.01.2020

Med Marine çevreye zararsız yakıt tüketecek

20 yılı aşkın süredir 2 bin kişilik çalışanı ile Türk limanlarında kılavuzluk, römorkör, enkaz kaldırma, acil durumlarda müdahale, gemi eskort gibi konularda tecrübesi ve güçlü filosuyla hizmet veren Med Marine Zonguldak Ereğli Gemi İnşa’da kendi filosu ve ihracat maksatlı römorkör, kimyasal tanker, palamar ve pilot bot inşası yapmaktadır. Dünyanın pek çok yerinden liman otoriteleri, operatör firmalar ve armatörler ile yakın temasları bulunan firma Güney Amerika, Kanada, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ülkeleri, Avustralya, Rusya, Ukrayna, Pakistan, Hindistan gibi ülkelere de ihracatlar gerçekleştirmektedir.

 

Yüksek kaliteli ve çok yönlü römorkörler üretiyor

 

Gemi ihracatında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı R. Hakan Şen devamlı olarak dizayn portfolyolarını genişleterek, müşterilere her zaman güncel ve talep gören dizaynlar sunduklarını belirterek şunları söyledi; “Firmamız dünyanın önde gelen römorkör üreticilerinden biri. Kendi tecrübelerimizden edindiğimiz bilgi ve farkındalığı inşa ettiğimiz römorkörlere de yansıtıp yüksek kaliteli, çok yönlü ve çeşitli römorkörler üretiyoruz. Ayrıca dünya çapında denizcilik ve çevre bağlamında yapılan yönetmelikleri yakından takip ederek, LNG veya hibrid römorkörler gibi son teknoloji dizaynlara ağırlık verip çevre için zararlı olmayan alternatif yakıt tüketimleriyle ilgili araştırmalar da yapıyoruz. Yüksek talep görmemizin nedeni de bunlardan kaynaklanıyor.”

 

Bu yılda çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini vurgulayan Şen,  “Her zaman olduğu gibi kendimizi ve tersanemizi geliştirip römorkör üreticileri arasında ülkemizi gururla temsil edeceğiz.” dedi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar