Sakarya’ ya 30 milyon liralık yatırım

• Kadir Durak,’’ Yaklaşık 30 milyon liralık yatırım temmuz sonu itibariyle bitmiş olacak. Bin kişilik istihdamımızın yanında 200 kişiye daha istihdam sağlayacağız”

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2019

Sakarya’ ya 30 milyon liralık yatırım

Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayan Durak Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak İSO 500’de sağladığı başarı sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başarısının sırrının müşteri memnuniyetinden geldiğini vurgulayan Durak, “Fındık sattığımız ve aldığımız bütün müşterilerimiz bizim için çok önemli. . Gerek alıcı gerekse satıcı iki tarafı da memnun etmeye çalışıyoruz geçen yıl finansman konusunda piyasanın yaşadığı sıkıntının bir kısmını bizde yaşadık ama güven sarsmamak için, iş yaptığımız firmaların ücretlerini aynı gün içinde hiçbir erteleme yapmadan verdik. Böyle devam ettiğimiz sürece daha da başarılı olacağımızı düşüyorum.” dedi.

Finansmana ulaşmak artık daha zor

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların finansmana ulaşım konusunda bir takım zorluklar ortaya çıkardığını belirten Durak, “Finansmana ulaşmak artık Türkiye’de üç yıl önceye göre daha zor. Eğer bilançonuz ve şirket yapınız kaynak yaratmaya müsaitse birtakım sıkıntıları aşabiliyor kaynak yaratma problemlerinin önüne geçebiliyorsunuz. Bizim avantajımız şu yönde oldu ihracat yaptığımız için dolar artışından olumsuz yönde etkilenmedik. İç piyasaya satış yapıyor olsak bu süreçten olumsuz etkilenebilirdik. Ama bizim çalıştığımız firmalar Avrupa’da büyük sanayi firmaları olduğu için çok büyük bir sıkıntı yaşamadık.” ifadelerini kullandı.

Katma değerli ürünler için sermaye biriktiremiyoruz

Türk fındık sanayisinin gelişememesinin gerekli destekleri alamamasından kaynaklandığını belirten Durak, “Katma değerli ürünler üretmek için sermaye biriktiremiyoruz bu yüzden yeni yatırımların kapısını açamıyoruz. Türk fındığının şu anda yüzde 55’i çiğ olarak ihraç ediliyor. Bunun yüzde 40’ı işlenmiş yüzde 2’si ise bir marka bu çok düşük bir rakam. Bu konuda çalışmalarımız var ama hayata geçireceğimiz tarih tam olarak belli değil.” diye konuştu.

Ciro hedefi 1,5 milyar TL

2019 yılından ciro beklentisinin 1,5 milyar TL olduğunu, mevcut istihdam sahalarında daha fazla yatırıma odaklandıklarını vurgulayan Kadir Durak, “ Biz kendimizi geliştirerek büyümeye çalışıyoruz. Rekabeti artıracak alanlara yatırım yapıyoruz. Batı Karadeniz’deki fabrikamıza üretim hattı kuruyoruz. Fındığın seçme kalitesini artırıp maliyetini düşürecek 7 tane seçici kameralı makine aldık. Yeni seçme hattı soğuk hava ve kabuklu fındık depoları yaptık. 30 milyon liralık yatırım temmuz sonu itibariyle bitmiş olacak 200 kişiye daha istihdam sağlayacağız.  NAZAN BEDİR/ KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar