Fındıkta sürdürülebilirlik şart

Poyraz-Poyraz Fındık Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Fırat Bakıcı, fındıkta sürdürülebilir bir talep yaratılması gerektiğini ifade ederek, “Bu talebi yaratabilirsek ürünün fiyatı herkesi mutlu eder” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 13.08.2022

Fındıkta sürdürülebilirlik şart

Poyraz-Poyraz Fındık Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Fırat Bakıcı, fındıkta sürdürülebilir bir talep yaratılması gerektiğini ifade etti. Fındığın stratejik bir ürün olduğunu dile getiren Bakıcı, “Fındıkta sürdürülebilir talep yaratabilirsek ürünün fiyatı herkesi mutlu eder” dedi.

“FINDIK, GASTRONOMİYE GİRMELİ”

Bakıcı, fındıkta bu zamana kadar büyük hatalar yapıldığını ve bu hatanın sonucu olarak tüm paydaşların sorun yaşadığı dile getirerek, “Fındıkta sürdürülebilir bir talep yaratmamız lazım, üretim kadar bu da çok önemli. Özelikle Uzak Doğu pazarı için bu çalışmanın mutlaka yapılması gerekiyor. Badem üreticileri ve sanayicileri çok önemli çalışmalar yapıyor, onların izlediği yol gibi AR-GE çalışmalarına önem vermeliyiz. Fındık, gastronomiye girmeli” diye konuştu.

Kamuda fındık için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu da belirten Bakıcı, “Özerk bir yapı olmalı. Ulusal Fındık Konseyi var. Belki o yapı yeniden revize edilmeli ve daha da güçlendirilmeli” ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar