Yeni projeleri ile fuara damga vurdu! Yeni projenin dünyada benzeri yok

Gerçekleştirdiği yenilikçi adımlarla sektöre yeni bir bakış açısı getiren Zere Sanayi, katıldığı Orman ve Ekosistem Zirvesi ve Fuarı’ndaki iki AR-GE projesi ile büyük beğeni topladı.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

Yeni projeleri ile fuara damga vurdu! Yeni projenin dünyada benzeri yok


 

Zere SanayiYönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, dünyada benzeri olmayan bu çalışmanın tamamen yerli üretim ve çevre dostu bir anlayışa sahip olduğuna da dikkat çekiyor.

 

Ormanların korunması ve orman varlığının arttırılması, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi için kamu- özel sektör ve ekosistem içerisindeki tüm dinamikleri bir araya getiren fuara damgasını vuran Zere Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, ‘Türkiye Ormancılık Operasyonları, Mekanizasyon Sistemleri ve Verimlilik’ konularında çalışma ve tecrübelerini aktarmak üzere panelde katılımcı olarak yer aldı. Panelde; Zere Sanayi’nin ürünleri ve geliştirdiği AR-GE projelerine de büyük ilgi gösterildi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in de katıldığı fuara özel lansman ile sunduğu yerli üretim AR-GE projesi Ağaç Tırmanma ve Budama Robotu ve diğer profesyonel ormancılık makineleri tam not aldı.

 

İSG ŞARTLARINA UYGUN

Fuarda lansmanı gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Ağaç Tırmanma ve Budama Robotu hakkında bilgi veren Zere Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, “Robotumuz, 2 kişi tarafından taşınarak budama yapılacak ağaca bağlandıktan sonra uzaktan kumanda ile ağaca kendi tırmanırken budama işlemini yapabilmektedir. Sistem şarj edilebilir elektrikli özelliğinin yanı sıra, üzerinde yer alan benzinli budama motorundan aldığı enerjiyi kullanarak kendini şarj edebilen hibrit sistemine sahip. İş Sağlığı ve Güvenliği açısından insanların ağaca tırmanma riskini ortadan kaldırırken, bu işleri meslek edinenler risk almadan robot sayesinde daha çok ağaç budayarak daha fazla kazanç elde edecek” ifadelerine yer veriyor.

 

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

Zere, budama robotunun yapılan araştırmalar ile bilimsel açıdan ormanların plantasyonu ve sürdürülebilirliği açısında da oldukça önemli bir yere sahip olduğuna da vurgu yaparak, “Endüstriyel ağaçların budanması ile ekosisteme fayda sağlayarak, dünyamızı ve geleceğimizi ileriye taşıyacak önemli çalışmalardan olacak. Patentine sahip olduğumuz, yerli ve milli imkânlar ile ürettiğimiz robotumuzun dünyada başka bir eşi yoktur. Tam bir mühendislik harikasını olan proje 3 boyutlu çizim, çalışma ve analizler ile ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda proje KOSGEB üzerinden desteklenmiş ve onay almıştır” diye konuşuyor.

 

ÇEVRE DOSTU VE EN PROFESYONEL

Çevre dostu ve profesyonel çözümler sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Zere, şu ifadelere yer veriyor: “Şirketimiz, 45 yıla yakın tecrübesiyle bugün profesyonel ormancılık makinaları üretimi sektöründe Türkiye’de ilk marka ve pazar lideri konumunda. Türkiye’de başka rakibimiz olmamasına rağmen, her geçen gün gelişerek rekabetçi bir şirket anlayışı ile ürün çeşitliğimizi artırıp, ulusal ve uluslararası pazarda güçlenerek büyüyoruz. Tomruk Çekme Vinçlerimizde kullandığımız sistem, bizi dünyada tüm diğer markalardan ayırarak benzersiz yapmaktadır. Aynı zamanda sistem sayesinde rakiplerimize göre rekabetçi fiyatının yanı sıra yaklaşık 2 kat güç ve özellik sunmaktayız. Bulunduğumuz sektörü önemseyerek, ürünlerimizin tamamını çevre dostu anlayış ile üretiyoruz. Bunun yanı sıra üretim fabrikamızda çok kısa zamanda bitirilecek olan güneş enerjisi sistemi sayesinde dünyamızı ve ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar