Altaş: Fındık yağına talep çok, üretim az

Merkezi Ordu'da bulunan Altaş Yağ Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Altaş, yaklaşık 11 yıl önce Fiskobirlik’ten satın aldıkları fabrika ile fındık yağı üretimine başladıklarını hatırlattı.

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

Altaş: Fındık yağına talep çok, üretim az

Merkezi Ordu'da bulunan Altaş Yağ Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Altaş, yaklaşık 11 yıl önce Fiskobirlik’ten satın aldıkları fabrika ile fındık yağı üretimine başladıklarını hatırlattı. Altaş, ürettikleri fındık yağı markasının Türkiye distribütörlüğünü Fiskobirlik'in üstlendiğini belirterek "Markamız çok büyük bir ivme kazandı, ancak öyle bir sezon geçiriyoruz ki hammaddenin en az olduğu yıldayız. 2020 yılında fındık rekoltesinde yaşanan düşüşler fındık yağı fiyatlarına da yansıdı. Hammadde eksikliğinden dolayı piyasaya yeterli miktarda yağ arz edemiyoruz. Fındık yağı, arz fazlası olduğu dönemlerde devletin fındığı alıp yağlık olarak ayırdığı dönemlerde sağlam fındıklardan yapılır. Diğer dönemlerde ise yağlık fındık dediğimiz ikinci kalite fındıktan yapılır. Bu seneye has hem fındık rekoltesi düşük oldu hem de randımanı yüksek oldu. Dolayısıyla ikinci kalite dediğimiz yağlık fındık bulamadık. Bu durum da fındık yağı fiyatlarını yükseltti. Fındık yağının litresi neredeyse 40-50 lira civarına yükseldi. Ne iç piyasanın ne de dış piyasa taleplerine cevap veremiyoruz. Fındık yağını yurt dışında Amerika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Çin, İran, Irak ve yakın coğrafyada dâhil olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.” dedi.
 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar