Bentaş, yeni yatırımı ile ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkartacak

Üretimini yaptığı kedi kumlarını 70’in üzerinde ülkeye ihraç eden Bentaş Bentonit, VanCat markasıyla ödüllerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Bentaş, 2022 yılında Nevşehir’de faaliyete geçirmeyi planladığı yeni tesisi ile ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkartacak.

info@karadenizekonomi.com / 25.10.2021

Bentaş, yeni yatırımı ile ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkartacak

Nevşehir’de 2,5 milyonluk bir rezerv bulduklarını söyleyen Bentaş Bentonit Ceo’su Turgay Ömür; “İşletme ruhsatımız çıktı ve 2022’de Nevşehir’e tesis kuracağız. 13 yıl önce sektöre giriş yaptığımızda Türkiye’de kedi kumu sektörü 10 bin ton civarındaydı şu an bu hacim 100 bin tona geldi. 10 katını aşmış durumda. Pet sektörü artık kendi başına bir endüstri. Geçen yıl sektör Türkiye’de yüzde 25 oranında büyüdü. Bu sene aynı büyümeyi devam ettireceğini düşünüyorum” açıklamalarını yaptı.

“Zincire yeni markalar ekleyeceğiz”

Ar-Ge’ye çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Ömür; “Dolum hatlarını tam otomasyonlu hale getirdik. Şu anda çok iyi bir seviyede ilerliyoruz. Bentonit yüzde 50 koku kontrolü olan bir mineraldir. Bizler aktif karbon katarak koku seviyesini yüzde 50’den yüzde 99 seviyelerine çıkartmış bulunuyoruz. Aktif karbon kullanmadan çeşitli işlemlerle de bunu yüzde 90 seviyelerine çıkartmayı başardık. Laboratuvarda sürekli çalışıyoruz. VanCat markasının şu anda 32 farklı markası var. Ar-Ge’ye önem veriyoruz. 5-6 adet farklı reçeteye sahibiz. Tüm reçeteler birbirinden farklı. Hepsi koku kontrollü. Koku kontörlünde bir numarayız. VanCat markamıza 5-6 senedir yatırım yapıyoruz. Pet sektöründe Uluslararası bir ödülü Türkiye’ye getiren ilk firmayız. Bununla beraber iki yıl içinde toplam 10 ödüle layık görüldük. Kedi kumunda 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kendi markamız VanCat ile de 60 ülkeye ihracat yapar seviyeye geldik. WhiteSand adında yeni elit bir kedi kumu markası tescil ettirdik. Bunun pazarlamasına başladık. Bu markayla Türkiye’de daha başarılı olacağız. Katma değeri daha yüksek, VanCat’den farklı kalitede ve kimlikte üründür ve satış zincirinde daha karlılık elde edebilecek diğer yabancı elit markalarla yarışacak bir ürün olmuştur. Bu ürünü önümüzdeki aylarda katılacağımız fuarlarda Avrupa ve dünya piyasasına sunup tanıtacağız. Daha büyük ihracat gelirleri bu sayede elde etmek istiyoruz. İtalya’da Kasım ayında WhiteSand markasının lansmanını gerçekleştireceğiz. VanCat, WhiteSand, Cat’sWhite, RoCat markalarımızla pazarlarda daha da kalıcı olmak için çalışıyoruz. Bu yeni markalarımızla da dağıtım ağımızı ve ülke sayısını arttırmak istiyoruz. İlk hedefimiz VanCat’de 100 ülkeye ulaşmak. Ardından WhiteSand ve Cat’s White markamızı hızlı bir şekilde VanCat seviyesine ulaştırmaktır. Çünkü bu altyapıyı biz VanCat ile oluşturduk. 150 tane uluslararası partner ile çalışıyoruz, bu sayede mevcut işleyişe yeni markaları da ekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Dağıtım şirketimizle 2 yıl sonra lider olacağız”

Grup şirket bünyesinde 10 ay önce kurulan pazarlama firması (EFT Pazarlama ve Dağıtım AŞ) ile Türkiye pazarının tamamına hâkim olmak istediklerini anlatan Turgay Ömür, Bentaş Bentonit Grup firması olarak bu şirketi kurduklarını ve Türkiye’de büyük şehirlere depo ve dağıtım ağı kurarak öncü vaziyete geldiklerini belirtti. Grup bünyesinde üretilen veya fason doldurulan ürünler Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul’a depolar ve dağıtım kanalları kurulmak suretiyle ilgili ve çevre illerde petshop, veteriner ve süpermarketlere dağıtım yaptıklarını söyledi.  Böylece, Türkiye’de pet sektörünün yüzde 70’ini kavramış olduklarını anlatan Ömür, “Dağıtım şirketi kurulumundan önce Ankara ve İzmir distribütörlerinin istenilen satış rakamları yakalanamıyordu. Öncelikle Ege Bölgesi’ni ele aldık. Aylık hedeflenen rakamı yakalayabilir miyiz diye düşünürken hedefi ilk aydan iki katını yakaladık. 3’ncü ayın sonunda depomuz küçük geldi ve İzmir de 2’nci depoyu kurmalarına rağmen şu an daha büyük bir depo arıyoruz. Sonra Ankara’da da bir depo açarak oradan İç Anadolu Bölgesi’ne hâkim olmak istedik. Oradan aldığımız geri dönüşler de beklentimizin üzerinde oldu. Bunlara ek olarak Antalya’da bin 500 metrekare depo açtık. Mevcutta şu an itibarıyla 15 tane pazarlama aracımız var. 38 depo ve satış elemanı sayısına ulaşıldı. Sene sonunda bu sayı 50’yi bulacaktır. Dağıtım şirketimiz 2 yıl içinde aksilik yaşanmazsa sektörün lideri olacaktır.” şeklinde konuştu.

HALİL YILMAZER / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar