Yeni yılda da sağlık birinci önceliğimiz

Toplumun hemen her kesimi, küresel gelişmelerin ve pandeminin de etkisiyle zorlu bir yıl olan 2020’yi geride bırakmaya hazırlanırken, 2021’in her şeyden önce sağlıklı bir yıl olması yürekten dilediğine eminiz. Bu sıradan bir vatandaşın, küçük bir çocuğun ve yaşını almış ulu çınarların da öncelikli beklentisi oldu. Ve tabi ki ülke ekonomisine sundukları katkıyla ülkemizin önde gelen işadamlarının da…

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

Yeni yılda da sağlık birinci önceliğimiz

Tam da yeni yılın ilk günlerinde Murat Gürsoy ile Karadeniz Sohbetleri’nde işte o isimlerden birini Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan’ı sayfamıza konuk ettik. 

-Yeni bir yıl öncesinde sağlık kavramının sizin için iki defa önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem insanların sağlığı için hem de kendi sağlığınız ve etrafınızdakiler için...

-Kesinlikle… Küresel gelişmeler ve pandeminin etkisiyle zorlu bir yıl olan 2020’yi geride bırakırken karşılamaya hazırlandığımız yeni yılda da Beypazarı Maden Suyu olarak öncelikli olarak maden suyunun faydalarını ve insan sağlığı için önemini anlatmaya, toplumuzu bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

-Sizce, Türk insanının maden suyu veya mineral içerikli su tüketimi konusunda alışkanlıkları gelişti mi? Bu konuda en sağlıklı verilerin sizde olduğuna eminiz…

-Toplumumuzda maden suyu kullanım alışkanlıklarını geliştirdikçe, ülkemizdeki maden suyu tüketimi Avrupa oranlarına ulaşacaktır. Şu an Almanya’da bir kişi yılda 85 litre, İspanya’da 77 litre, Belçika’da 90 litre maden suyu tüketirken bu rakam Türkiye’de 12 litre civarında kalmaktadır. Türkiye’de 2010 yılında 1 kişi, bir yılda 6,4 litre maden suyu tüketiyorken; bu rakam 2019 yılında 12 litreye çıkmıştır.

-Yani maden suyunda son 10 yılda iki katına çıkan bir tüketim alışkanlığı mı edindik?

-Tam da öyle oldu. Türkiye’de kişi başı tüketim dünya ve Avrupa ortalamasının çok gerisinde olmasına rağmen kendi içinde iki katı yükselmiştir. Toplumsal bilincin artmasıyla bu rakamlar çok daha yüksek seviyeye çıkacaktır.

-Coronavirüsle mücadelede neden maden suyu öneriliyor?

-Son yapılan açıklamalara göre maden suyunun içince bulunan mineraller sayesinde vücut direnci arttırmaya yardımcı olarak coronavirüse karşı etkili olabiliyor. Ama tabi ki öncelikle dengeli beslenmeliyiz ve uykumuza dikkat etmeliyiz. Protein, C ve D vitamini ağırlıklı beslenmeliyiz. Vitaminler kadar mineral desteğine de özen göstermeliyiz. Maden suyu tüketimi vücudumuzun da dirençli olmasını yardımcı olur. Böylece bağışıklık sistemimiz güçlü olur ve hastalığa yakalanma oranı düşebilir.

-Aslında Türk insanı için maden suyu hazmı kolaylaştırıcı bir içecek olarak bilinir. Size göre ise ayrıca bir şifa kaynağı…

-Tam da öyle. Halkımız maden suyunu sadece yemeklerden sonra içilen ve hazmı kolaylaştırıcı özelliği ile bilinen bir içecek olarak tanımlar. Oysa mineral ve vitamin eksikliği için idealdir. Hem çok ucuz ve hem de sağlıklı bir mineral takviyesidir maden suyu. O nedenle ki günde en az iki şişe içilmesini öneriyoruz. Tıp uzmanları da benzer düşünceye sahip.. Bir de silikat var maden suyunu içeriğinde. Silikat alzheimer hastalığının öteleyicisidir. Bilinenin aksine böbrek taşı için de ideal içecektir. İçinde bulunan kalsiyum kemik gelişimi için çok önemlidir. Özellikle hanımların cilt güzelliği için de bulunmaz bir kürdür aslında. Akne sivilce ve kırışıklık giderici özelliği vardır.

-Aslında bir sosyal sorumluluk da üstlendiniz son süreçte. Coronavirüsle mücadelede ön safta yer alan sağlık çalışanlarına iletilmek üzere Ankara’daki tüm devlet hastanelerine maden suyu gönderdiğinizi biliyoruz.

-Az önce de belirttiğim gibi maden suyunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Biz de bu bilgilerden yola çıkarak değerli sağlık çalışanlarımızın bağışıklığının güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla hastanelerimize ücretsiz dağıtılmak üzere maden suyu gönderdik. Bizlerin vatandaş ve özel sektör olarak, tek bir ekip ruhuyla hareket etmemiz, birbirimize omuz vermemiz gerekiyor. En azından ben böyle düşünüyorum.

-Peki maden suyunu bardaktan mı şişeden mi içmek gerekiyor?

-Bakın maden suyu açıldıktan sonra şişeden içilmelidir. Her ne kadar yıkanmış bardağı getirsek de şişeden bardağa koyduğumuzda o bardakta bir kaynama başlar. Baloncuklar oluşur. Bunun nedeni de o bardakta gözle görünmeyen deterjan kalıntılarıdır. Yani maden suyu hemen oraya saldırır ve o deterjanı kemirmeye başlar. O nedenle bırakın bardağı şişeden için ki maden suyu tüm gücünü sizin için harcasın.

-Biraz da ihracat diyelim. Ülkemizin köklü firmalarından birisini yönetiyorsunuz. Sadece iç pazara değil dış pazara yönelik çalışmalarınız da var. Kaç ülkeye ihracatınız var?

-Evet… Türkiye’nin her yerine ürün göndermekle kalmıyoruz. 27 ayrı ülkeye de ihracat yapıyoruz. İngiltere, Almanya, Fransa, Türki Cumhuriyetler, Arap Yarımadası’nda Dubai, Katar ve Suudi Arabistan ilk aklıma gelen ülkeler.

-Son olarak 2021 yılına ilişkin yatırımlarınızı soralım. Her ne kadar ülke ekonomisi zor bir dönemden geçiyor olsa da aslında çıkış yolu yeni yatırımlardan ve üretmekten geçiyor bize göre… Siz de maden suyu sektörünün lider firmasısınız…

-Çok haklısınız. Biz de bu anlamda ekonomik ve sektörel ana göstergeleri okuyarak geleceğe dönük stratejik adımlar atmayı planlıyoruz. Yeni yılda da Beypazarı Maden Suyu olarak yatımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Maden suyumuzu tüm Türkiye’ye ve Türk insanının bulunduğu tüm ülkelere ulaştırmak için makine parkurumuza yenilerini ekliyoruz. Nisan ayında devreye alacağımız yeni üretim hattımızla kapasitemizi arttırıp, tüketicilerimizin taleplerini karşılayacağız. İçecek pazarını değerlendirdiğimizde, gelecekte bu pazarın daha da artacağını sektörün hareketleneceğini öngörüyoruz. Çünkü maden suyunun önemi, sağlığa ve sağlıklı yaşama katkıları anlaşılıyor ve benimseniyor.

-Yani yeni hedefler ve daha fazla pazar payı mı?

-En büyük hedefimiz daha çok ülkede, daha fazla pazar payına sahip olarak Türk maden suyuna herkesin ulaşmasını sağlamak olacak. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye’nin lider maden suyu firması olmanın misyonumuzun gerektirdiği şekilde, teknoloji odağımız doğrultusunda, stratejik hedeflerimizden sapmadan ülkemiz için değer ve istihdam oluşturmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken çevreye, topluma ve geleceğe olan sorumluluğumuzu her zaman birinci planda tutacağız. 2020 yılını başarıyla tamamlamamıza katkısı olan, başta çalışanlarımız olmak üzere, tüm paydaşlarımıza katkı ve güvenleri için teşekkür ediyorum.

-Teşekkür ederiz…

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar